Make love, not var_dump())

Kaptanın seyir defteri

Her sene, önceki senelerden daha iyiye giden, başta PHP dünyasından olmak üzere çok değerli konuşmacı ve yüzlerce ilgili katılımcı ile artık baya baya dünya çapında olan bir etkinliğimiz var artık: PHPKonf.


PHPKonf 2016


Bu sene 3.cüsü düzenlenen, PHPKonf, İstanbul PHP Topluluğu'nun çabaları ile yapılan, bölgedeki en "güçlü" etkinliklerden. İstanbul PHP, her ay düzenlediği meetup'ları, senede bir düzenlediği PHPKonf ile süslemeye devam ediyor.



PHP ve web geliştirme dünyasına yön veren bir çok şirketten bir çok önemli konuşmacı var bu sene.

  • En çok kullanılan PHP framework'lerinden Symfony'yi geliştiren SensioLabs'in ortaklarından ve Symfony baş geliştiricisi Fabien Potencier, nam-ı diğer "fabpot"
  • Microsoft'dan PHP'nin Windows sürümünden sorumlu Pierre Joye
  • En çok kullanılan PHP ORM'lerinden Doctrine'in geliştiriclerinden Marco Pivetta
  • En çok kullanılan bir başka framework olan Yii Framework geliştiricilerinden Alexander Makarov
bu sene konuşma yapacak 44 konuşmacıdan sadece 4'ü.



Etkinlikte sadece PHP yok elbet;
günümüzde, geliştirme ortamları için artık neredeyse endüstri standardı olmuş "Docker"'dan, "insan kaynakları"na, "kod kalitesi"nden, "realtime web uygulamaları"na, "güvenlik"ten, "çevik yazılım geliştirme süreçleri"ne bir çok konu; Türkiye'nin en güzel geliştirici podcast'lerinden DevPod ve Kadın Yazılımcı panelleri de etkinlikte sizleri bekliyor.



Sponsorları arasında olduğumuz bu etkinlikte yerinizi almak için https://istanbulphp-phpkonf2016.eventbrite.com/ adresinden biletinizi almanız yeterli.



Bu arada unutmadan;

Elegan elegan ruby/python yazarsın ama cenazene php gelir