Make love, not var_dump())

Captain's Log

Yorucu 2 hafta sonunun ardından bir şeyler karalayayım dedim. 2 hafta önce, JsPyConf - Modern Web Teknolojileri Konferansı, geçen hafta da Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2013 etkinliğindeydik.

Standan bir kare

JsPyConf'da hem organizatör, hem sponsor, hem de konuşmacı titri ile bulunduk. Üniversite çok uzak olmasına rağmen, özellikle ilk gün katılım gayet iyiydi. Ama sanırım ilk gün yol ve dönüş trafiğini görenler ikinci gün gelemedi. Koca Kenneth Reitz'ler, Charles McCathieNevile'ler 30-40 kişiye sunum yapmak zorunda kaldı :(. Ama neyse ki canlı yayınla "milyonlara!!!" ulaştık. Yeri gelmişken, hem bu etkinlik için bizi dürten, hem de canlı yayın desteği sağlayan PozitifTV'ye de tekrar sevgilerimizi sunalım.

Yurt dışından Koding, Heroku, Yandex, Disqus, Zendesk gibi firmalardan bir çok konuşmacı geldi, günümüz "Modern Web Teknolojileri"ni anlatmaya çalıştılar. Biz de dilimiz döndüğünce "JavaScript Web Uygulamaları ile Arama Motorlarının Arasındaki Husumeti Gidermek" konulu bir sunum yapıp; eğer düzgün yapabilirsek web programlamanın seyrini baya bir değiştireceğine inandığımız Kavuq'tan biraz bahsettik.

JsPyConf'da çektiğimiz resimleri şuradaki Facebook sayfamıza koyduk: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.469137116493395.1073741825.223949591012150&type=1

Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nde ise yine sponsor ve konuşmacı olarak bulunduk. Katılım her iki gün de gayet iyiydi. Genel konsept NoSQL veritabanlarıydı ancak ben yine sunumu son güne bırakmanın azizliğiyle bir çok sunuma katılamadım. Murat Yılmaz'ın "OpenStreetMap" sunumu, Emre Hasegeli ve Gülçin Yıldırım'ın "Veri Dağıtma Yöntemleri" sunumu ve Yaşar Sakfan'ın "Yazılımcının Suçu Ne?" isimli feyizli sunumuna katıldık.

Daha sonra, Sonsuzdöngü'de, depoya girmeye çalışan kodları tarayıp, bizim standartlarımıza uymayan kodlara karşı kod tabanımızı koruması için geliştirmeye başladığımız, sonra açık kaynak yaptığımız, sonra da community'den çeşitli insanların patch'leri ile baya baya übersonik bir yazılım haline gelmeye başlamış Muhafız'ı tanıttığımız "Git Hook'ları ile Kod Kalitesini Korumak ve Muhafız" isimli bir sunum yaptık. Yeni insanlar tanıdık, sadece "etkinlikten etkinliğe gördüğümüz" bazı arkadaşlarımızla tekrar hasret giderdik, geldik :)

Özgür Yazılım ve Linux Günleri'nde çektiğimiz fotoğrafları da en kısa sürede bir yerlere koyar buraya ekleriz.

Bu tip nice etkinlikte görüşmek üzere...

Plaket