Make love, not var_dump())

Captain's Log

Geçen hafta, bu sene üçüncüsü düzenlenen Özgür Web Teknolojileri Günleri etkinliğindeydik. 2 sene önceki ilk etkinlikte "Web Önyüzü Nasıl Olmalı" konulu bir sunumla destek olmaya çalışmıştım. Bu sefer de hem şirket olarak hem stand sponsoru olalım, hem de bir kaç sunum daha yapalım dedik.

Özgür Web Teknolojileri Günleri'nde aldığımız plaket Etkinlik yine her sene olduğu gibi Yeditepe Üniversitesi'nde oldu. Etkinliğe ilgi nispeten iyiydi, 3 salonda yapılan konuşmalara katılım oldukça yüksekti. Bu sene, etkinlikte ilk defa 2 yabancı konuşmacı vardı. Opera Software'den Patrick Lauke ve Djeese.com'dan Jonas Obrist konuşmacı olarak katıldılar. Bu iki konuşmaya talep beklediğimden daha düşük gerçekleşti.

Yine diğer senelerde olduğu gibi, bu tip etkinliklere esas katılması gereken kitle olarak gördüğüm "öğrenciler" yoktu etkinlikte. Cumartesi günü bir "okul gezisi(!)" ile sunumlara giren "liseliler" çokca olsa da, üniversitelerin ilgili bölümlerinden çok az katılımcı vardı. Belki sonraki etkinliklerde, bu konu üzerinde daha çok durulması gerekir.

Biz de Sonsuzdöngü olarak, Cuma günü Anıl'ın "Yazılım Mühendisliği ve Günümüz PHP Programcılığı" ve Mustafa'nın "PHP'de Ölçeklenebilirlik", Cumartesi günü de benim yaptığım "Selenium ile Web Uygulaması Testlerini Otomatikleştirmek" sunumları ile etkinlikte konuşmacı olarak yer aldık, kendi çapımızda etkinliğe destek olduk.


Sunumdan bir kare


Bunun yanında daha şirketin ticaret sicil kaydı çıkalı 4 gün olmasına rağmen, etkinliğe stand sponsoru olduk, standımızı kurduk. Gelen insanlara derdimizi anlattık, yeni insanlarla tanıştık, kimi zaman sunumları dinlemek için "tühkanı boş bıraktık ;)". Gelen insanlara laptop stickerlarımızdan, rozetlerimizden dağıttık bütçemiz el verdiği ölçüde.

Şirket olarak, özgür yazılıma kâh böyle etkinliklere bütçemiz el verdiğince sponsor olarak, kâh konuşmalar yaparak, kâh özgür yazılım projelerine kod, belge ve çeviri sağlayarak desteğe devam ediyor olacağız.

Not: Etkinlikten bir kaç fotoğraf karesini Facebook sayfamıza koyduk