Make love, not var_dump())

Kaptanın seyir defteri

Amazon EC2'dan belli bir disk boyutunda bir "instance" oluşturdunuz. Gün oldu devran döndü o disk doldu. Dosyaları taşıyamıyorsunuz, diski başka bir diske mount edemiyorsunuz ve tek çözümünüz disk boyutunu arttırmak diyelim. Bu yazıda kısaca bunu nasıl yapacağınızı anlatmaya çalışacağım.devamı »
Sınırlarımızı genişletmeye devam ettiğimiz şu günlerde, ordumuza katılacak, bizimle birlikte düşman saflarındaki bug'ları defedecek, PHP, MySQL, MVC, JavaScript, Linux gibi çeşitli yakın dövüş teknikleriyle ilgilenen, devamı »
Vaktiyle, http://kodaman.org adresinde güzel bir oluşum vardı. Kimi zaman güzel teknik dökümanlar ekleniyordu. Daha sonra kodaman ansızın yayın hayatına son verdi. Gözümden kaçmış olabilir belki ama, "Siteyi kapatıyoruz panpalar, dökümanlarınızı yedekleyin" dediklerini de hatırlamıyorum. Neyse ki ben yedeklemiştim ;)

Velhasıl, kodaman.org üzerinde yayınladığım, ve garip bir şekilde üçü de en çok tutulan ilk 10 yazı arasına girmiş yazıları bizim blogdan da paylaşmaya karar verdim. Aşağıdaki belge de Haziran 2010 gibi kodaman'da yayınladığım, ve "en çok tutulan ilk 10" içinde uzunca süre en üstte duran bir belgeydi. Hiç değiştirmeden, ~2.5 sene önceki haliyle tekrar yayına almanın uygun olacağını düşündüm. Diğer yazıları da zamanla buraya aktaracağım. devamı »